Sediment Filtre, su arıtma prosesinin ilk aşamasında yer almaktadır. Bu filtre sudaki çamur, pas, toz ve kum gibi partiküllerin sisteme girişini engellemek için kullanılan filtredir. 5 mikron üzerindeki tüm maddeleri tutar.
GAC Granül Aktif Karbon Filtre, yaygın uygulama alanı, suyun içinde mevcut organik madde, renk, koku, tat ve klor giderimidir. Ancak burada, söz konusu olan sadece fiziksel bir süzme işlemi değildir. Aktif karbon sistemler, fiziko-kimyasal arıtma yapan sistemlerdir ve suyun arıtılması esnasında adsorpsiyon mekanizması işlemektedir.
CTO Blok Karbon Filtre, 5 Mikron nominal filtrasyon özelliğine sahip olan bir filtredir. Arıtılacak su içerisindeki kloru, bulanıklığı, organik maddeleri, koku ve partikülleri ayrıştırır. Suyun tadını iyileştirir. Şebeke suyuna takıldığında hem suyun içerisindeki partikülleri tutar hem de bariz şekilde klor kokusunu alır.
Post Karbon Tatlandırıcı Filtre, hindistan cevizi kabuğunun toz haline getirilmesiyle elde edilir. Tatlandırıcı filtre olarak da geçen post karbon filtre, su arıtma sisteminin son filtresidir. Önceki filtrelerde arıtılan ham suya rahat içilebilir yumuşak bir tat ve aroma vermektedir.
Membran Filtre, çalışma mekanizması olarak milimetrenin on milyonda biri küçüklüğünde olan gözeneklere sahip olması ile suyu toksik ve kimyasal maddelerden arındırır.
Mineral Filtre, suyun arıtma işlemi gerçekleştikten sonra suyun içeriğinde olması gereken ama sularımızda yeterli miktarda bulunmayan sodyum, potasyum ve özellikle kalsiyum gibi mineralleri suya ekler.
Alkali Filtre, arıtma cihazından çıkan suya kalsiyum, magnezyum, sodyum, potasyum gibi mineraller ekleyerek pH seviyesini yükseltir. Alkalin pH filtreleri yardımıyla yabancı maddeleri arındırarak suyu çok daha saf, kaliteli, sağlıklı ve fonksiyonel hale getirir.
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.